Wat is een virtual assistant? (VA)?

Een virtual assistent is iemand die vanuit een eigen locatie volledig online ondersteunende diensten verleent aan zzp’ers en bedrijven. In mijn blog Wat is een virtual assistant vertel ik hier meer over. 

Je bent als ondernemer erg druk, waarom besteed je werk waar je geen sparkle van krijgt niet uit? Eén van de grootste fouten die ondernemers maken is het niet delegeren van taken. En dat snap ik wel. Het is jouw bedrijf. Het liefst wil je alles zelf doen, maar dat gaat niet. Dat wil je niet en moet je ook niet willen.

Daarom mijn top 4 redenen dat het tijd wordt voor een virtual assistant (VA).

1. De VA is de expert

Iedere VA heeft zijn of haar expertise. Waar jij niet uitkomt, is een VA een kei in. Zo word ik blij wanneer ik jouw e-mailbox opruim en orden, terwijl jij daar tegenaan zit te hikken. Doordat ik hier goed in ben en het leuk vind, scheelt het je tijd. En tijd is geld.  

2. Je bespaart tijd

Misschien wel de beste tip uit dit rijtje. Een VA levert je tijd op. Heel veel tijd. Met hoeveel taken in je bedrijf ben je bezig waar je niet blij van wordt? Waarschijnlijk teveel. En overal waar ‘te’ voor staat is niet goed.
Hoe fijn zou het zijn als je alleen al één van die taken kunt uitbesteden aan een VA?

Zo blijft er tijd over de leuke dingen. De reden waarom je een onderneming bent gestart.
Of misschien heb je nu eindelijk tijd om met die nieuwe hobby te beginnen.

3. Je hebt meer overzicht

Door het structureren van je werkzaamheden en het in kaart brengen van je wensenlijst, zorg je samen met je VA dat er weer overzicht komt. Een VA helpt je hierbij. Samen bepaal je welke taken je graag wilt uitbesteden. Zo komt er meer rust en ruimte in je hoofd voor je onderneming.

4. Als ondernemer ben jij op afstand betrokken

Als VA ondersteun ik meerdere ondernemers met verschillende taken. Daardoor is het VA-vak voor mij erg afwisselend. Ook al werken we online, betekent dit niet dat jij nergens bij berokken bent. Tijdens onze samenwerking zullen we regelmatig contact hebben, bijvoorbeeld via ZOOM. Zo blijf je altijd in control.

Denk je nu, een VA is ook wel wat voor mij? Neem vrijblijvend contact met mij op en samen bespreken we de mogelijkheden.