Selecteer een pagina

Ontdek 4 redenen om een VA in te schakelen

Nieuwsgierig naar de voordelen van het inschakelen van een Virtual Assistant (VA)? In dit blog bespreek ik 4 goede redenen om een VA in te zetten voor jouw bedrijf. Lees verder!

Maar allereerst: wat is een virtual assistant? (VA)?

Een virtual assistent is iemand die vanuit een eigen locatie volledig online ondersteunende diensten verleent aan zzp’ers en bedrijven. In mijn blog Wat is een virtual assistant vertel ik hier meer over. 

In de wereld van het ondernemen is tijd kostbaar en het uitbesteden van taken waar je geen energie van krijgt, is een slimme zet. In dit blog gaan we dieper in op de betekenis van een VA en waarom het tijd wordt om er één in te schakelen.

1. De VA is de expert

Iedere VA heeft zijn of haar expertise. Waar jij niet uitkomt, is een VA een kei in. Zo word ik blij wanneer ik jouw e-mailbox opruim en orden, terwijl jij daar tegenaan zit te hikken. Doordat ik hier goed in ben en het leuk vind, scheelt het je tijd. En tijd is geld.  

2. Je bespaart tijd

Misschien wel de beste tip uit dit rijtje. Een VA levert je tijd op. Heel veel tijd. Met hoeveel taken in je bedrijf ben je bezig waar je niet blij van wordt? Waarschijnlijk teveel. En overal waar ‘te’ voor staat is niet goed. Hoe fijn zou het zijn als je alleen al één van die taken kunt uitbesteden aan een VA?

Zo blijft er tijd over de leuke dingen. De reden waarom je een onderneming bent gestart. Of misschien heb je nu eindelijk tijd om met die nieuwe hobby te beginnen.


Ontdek 4 redenen om een VA in te schakelen
Ontdek 4 redenen om een VA in te schakelen

3. Je hebt meer overzicht

Door het structureren van je werkzaamheden en het in kaart brengen van je wensenlijst, zorg je samen met je VA dat er weer overzicht komt. Een VA helpt je hierbij. Samen bepaal je welke taken je graag wilt uitbesteden. Zo komt er meer rust en ruimte in je hoofd voor je onderneming.

4. Als ondernemer ben jij op afstand betrokken

Als VA ondersteun ik meerdere ondernemers met verschillende taken. Daardoor is het VA-schap voor mij erg afwisselend. Ook al werken we online, betekent dit niet dat jij nergens bij berokken bent. Tijdens onze samenwerking zullen we regelmatig contact hebben, bijvoorbeeld via Google Meet of Zoom. Zo blijf je altijd in controle.

Dat is eigenlijk best handig zo’n VA

Dat is het zeker! Neem vrijblijvend contact met mij op en samen bespreken we de mogelijkheden.

Meer handige linkjes

Mijn blogoverzicht
Laten we een connectie maken op LinkedIn en Instagram

Is het niet fijn als ik werk voor jou uit handen neem zodat jij je weer kunt focussen op je onderneming? Nu heb je het structureel te druk en verliest daardoor het overzicht. Je to-dolijst wordt alleen maar langer in plaats van korter én je bent teveel bezig met taken waar je geen energie van krijgt. Kortom, je hebt hulp nodig.

Geschreven door Marjolein

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *