Met alle digitale marketingtactieken die je tegenwoordig tot je beschikking hebt, blijft e-mailmarketing een van de meest effectieve manieren om je klanten te bereiken en ze aan je te binden. 

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om contact te leggen en relaties op te bouwen met je (potentiële) klanten. Als je e-mailmarketing niet gebruikt omdat te doen, mis je eigenlijk een geweldige kans. In deze blog vertel ik waarom e-mailmarketing zo belangrijk is voor je bedrijf en welke voordelen het heeft.  

Waarom e-mailmarketing?

Hieronder 4 redenen waarom ik geloof dat e-mailmarketing een van de beste digitale marketingtactieken is waarin een bedrijf kan investeren.

1. Het is effectiever dan social media

Begrijp me niet verkeerd, social media is nog steeds een belangrijk instrument in de marketing strategie van elk bedrijf. Social media is een mooi kanaal voor interactie met je (potentiële) klanten.
Maar als het aankomt om van leads échte klanten te maken, is e-mailmarketing nog steeds één van de krachtigste manieren. 

2. Maak het persoonlijk

Naarmate we dieper in het digitale tijdperk doordringen, wordt het steeds belangrijker om je klanten persoonlijk te benaderen. E-mailmarketing bied je de mogelijkheid om je (potentiële) klanten in lijsten te segmenteren en met hen te communiceren op basis van bijvoorbeeld interesse en aankoopgedrag.  Het belangrijkste is dat je je boodschap en inhoud afstemt op je doelgroep. Zo kun je bijvoorbeeld je klanten persoonlijks aanpreken wanneer je een nieuwsbrief verstuurd. 

3. Bereik mensen op elk apparaat

Hoe vaak per dag check je je e-mails of andere berichten op je telefoon? Tegenwoordig is het heel normaal om je e-mails te checken terwijl je in de trein zit of wanneer je in de rij staat van de bioscoop. Bijna tweederde van alle e-mails wordt geopend op een telefoon. E-mailmarketing is dan ook een van de beste middelen om te profiteren van de groeiende populariteit van mobiele technologie.

4. E-mailmarketing is meetbaar

Wanneer je e-mailmarketing software gebruikt, zoals MailBlue, kun je bijhouden wie je email heeft geopend, welke links er zijn aangeklikt en hoeveel mensen zich hebben ingeschreven voor je e-book.  Je krijgt daardoor een duidelijk beeld van hoe je e-mailcampagnes presteren. E-mailmarketing statistieken zijn een belangrijk instrument bij het monitoren en meten van je internet marketing en strategie als geheel.

Nu je het belang van e-mailmarketing weet en waarom het zo belangrijk is voor je bedrijf, waar wacht je nog op? Start nu je gratis proefperiode bij MailBlue.

Besteed je het liever uit? Neem dan contact met mij op. Ik bekijk graag de mogelijkheden om je e-mailmarketing op te zetten.